Πτώση στη Wall Street

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 23:54
UPD:23:58
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με μικρή πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί έχοντας τα βλέμματά τους στραμμένα στη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της  Fed που ξεκίνησε την Τρίτη.

Το μεγάλο θέμα των αγορών αυτή την εβδομάδα, είναι η απόφαση της Fed γύρω από την πορεία της νομισματικής της πολιτικής.

Ο Dow Jones έκλεισε υποχώρησε κατά 0,06% στις 15.875,26 μονάδες. Άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της 3Μ Co και της Visa Inc στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Verizon Commonications Inc και της JP Morgan Chase & Co

Ο δείκτης S&P σημείωσε πτώση -0,31% στις 1.781,00 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε απώλειες -0,14% κλείνοντας στις 4.023,68 μονάδες.

Η Deutsche Bank σημειώνει πως αν και η αγορά εξακολουθεί να αναμένει ότι το tapering θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο ή το Μάρτιο, η ίδια εκτιμά πως θα ξεκινήσει μετά την διήμερη αυτή συνεδρίαση.

Όπως προσθέτει πάντως, θα είναι πολύ δύσκολο η Fed να καταργήσει πλήρως το πρόγραμμα τόνωσης το 2014, και πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα αντιδράσουν οι αγορές και η οικονομία, μόλις ξεκινήσει η σταδιακή μείωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα