Μικτές τάσεις στην Wall Street

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 16:56
UPD:16:58
EPA/JUSTIN LANE

Αυτή την ώρα, ο δείκτης  Dow Jones ενισχύεται 0,01%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,24% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,21% (φωτογραφία αρχείου).

Με μικτές τάσεις κινείται η Wall Street σήμερα, μετά την χθεσινή ισχυρή άνοδο, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα βλέμματα στη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της  Fed που ξεκινά σήμερα.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης  Dow Jones ενισχύεται 0,01%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,24% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,21%.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος το Νοέμβριο, ενώ οι οικονομολόγοι έκαναν λόγω για αύξηση 0,1%.

Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,2% το Νοέμβριο, πολύ χαμηλότερα από τον στόχο της ομοσπονδιακής τράπεζας, δηλαδή κοντά στα επίπεδα του 2%.

Εν τω μεταξύ, το μεγάλο θέμα των αγορών αυτή την εβδομάδα, είναι η απόφαση της Fed γύρω από την πορεία της νομισματικής της πολιτικής, στη διήμερη συνεδρίαση που ξεκινά σήμερα.

Η Deutsche Bank σημειώνει πως αν και η αγορά εξακολουθεί να αναμένει ότι το tapering θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο ή το Μάρτιο, η ίδια εκτιμά πως θα ξεκινήσει μετά την διήμερη αυτή συνεδρίαση.

Όπως προσθέτει πάντως, θα είναι πολύ δύσκολο η Fed να καταργήσει πλήρως το πρόγραμμα τόνωσης το 2014, και πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα αντιδράσουν οι αγορές και η οικονομία, μόλις ξεκινήσει η σταδιακή μείωση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNBC, από την αλλη μεριά, οι επενδυτές πλέον αναμένουν το tapering να ξεκινήσει νεωρίτερα από τον Μάρτιο του 2014, αλλά όχι μετά τη διήμερη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων απάντησαν πως αναμένουν τη μείωση του προγράμματος τόνωσης να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο.

Σε δημοσκόπηση του Bloomberg το 34% των αναλυτών εκτιμά ότι η Fed  θα ανακοινώσει αύριο τoν περιορισμό του προγράμματος αγορών ομολόγων.

Η μετοχή του Facebook σημειώνει άνοδο 1,36% μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει να πουλά διαφημίσεις βίντεο μέσα στην εβδομάδα.

Η μετοχή της Boeing ενισχύεται 1,45% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα αυξήσει το μέρισμα προς τους μετόχους, κατά 50%, και ότι θα προχωρήσει σε επαναγορά  μετοχών.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα