Κέρδη στη Wall Street

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 23:54
UPD:23:59
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έπειτα από τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη και τα τελευταία στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα και τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ.

Ωστόσο οι επενδυτές προετοιμάζονται  για την κρίσιμη τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed για το 2013, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,82% στις 15,884,95  μονάδες. Αξιοσημείωτη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της International Business Machines Corp και η Cisco Inc, στον αντίποδα βρέθηκαν οι Procter & Gamble Co/ και η Merck & Co Inc

Ο S&P  κατέγραψε άνοδο 0,63% στις 1,786.55 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,71% στις 4,029.518 μονάδες.

Ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών Empire State διαμορφώθηκε στο 1 από -2,2 το Νοέμβριο, χαμηλότερα ωστόσο, από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για ένα επίπεδο κοντά στο 5.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ αναθεώρησε ανοδικά τα στοιχεία για την πορεία της παραγωγικότητας στο τρίτο τρίμηνο, η οποία σημείωσε αύξηση  της τάξης του 3% ετησίως, στον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Επίσης τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ, η οποία σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση από τον περασμένο Νοέμβριο, κατά 1,1% , ενώ η παραγωγή στον κλάδο της εξόρυξης και των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας σημείωσε αύξηση  0,1%  τον Οκτώβριο.

Η Fed θα ζυγίσει την ανάλυση των νέων στοιχείων από την αμερικανική οικονομία, εν όψει της διήμερης συνεδρίασής της που ξεκινάει την Τρίτη, όπως επισημαίνει ο Πίτερ Μπούκβαρ, επικεφαλής αναλυτής στην Lindsey Group, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα για το πότε η ομοσπονδιακή τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, που αγγίζει σήμερα τα 85 δισ. δολάρια μηνιαίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα