Κίνα: Σε επίπεδα ρεκόρ οι λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2004 07:41

ΜΕ ΤΟΝ ταχύτερο ρυθμό αυξήθηκαν το τελευταίο πεντάμηνο, οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα και αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς η αύξηση των μισθών κατέστησε τα αυτοκίνητα, τα κινητά τηλέφωνα και τα κομπιούτερ, πιο προσιτά.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14,2%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 498 δισ. γουάν (60 δισ. δολ.), μετά την αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 14% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Mainland Marketing Research Co. (China), η οποία ανακοινώνει κάθε μήνα οικονομικά στοιχεία, για λογαριασμό της Στατικής Υπηρεσίας της Κίνας.

Αυτή, ήταν και η μεγαλύτερη αύξηση των λιανικών πωλήσεων στη χώρα από τον Μάϊο, η οποία διαμορφώθηκε υψηλότερα και από τις προβλέψεις έξι οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα σημειώσουν αύξηση κατά 13,3%.

Η κυβέρνηση της Κίνας, βασίζεται στις δαπάνες των καταναλωτών, οι οποίες τονώνουν την οικονομική ανάπτυξη, καθώς η βιομηχανική ανάπτυξη συγκρατείται, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εκρηκτική αύξηση, της έβδομης σε μέγεθος οικονομίας του κόσμου. Η αύξηση της ζήτησης στην Κίνα, ωθεί τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Wal-Mart Stores Inc. και της Toshiba Corp., να επεκταθούν ακόμη περισσότερο στη χώρα.

Η Wal-Mart, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο, άνοιξε αυτόν τον μήνα το 40ό της κατάστημα στην Κίνα, ενώ ανακοίνωσε, ότι, μέσα στο επόμενο έτος θα ανοίξει 15 ακόμη καταστήματα. Από την άλλη μεριά, η Toshiba και η κινεζική συνεργάτης της, TCL Corp., που παράγει ηλεκτρονικά, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει από κοινού, το ποσόν των 50 εκατ. δολ., για την παραγωγή και πώληση πλυντηρίων και ψυγείων στην Κίνα.

Οι πωλήσεις τροφίμων, ποτών, ενδυμάτων και ειδών για το σπίτι, αυξήθηκαν τον μήνα που πέρασε σε ποσοστό της τάξης του 18%, σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση. Οι πωλήσεις ειδών μπακαλικής, κρέατος και τσιγάρων, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 27%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα