Επαφές ελλήνων εφοπλιστών στην Ουάσιγκτον

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 17:39
UPD:17:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης (φωτογραφία αρχείου).

Τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας στη διεθνή ναυτιλία και τις προοπτικές που υπάρχουν στη χώρα για την ανάπτυξη ναυτιλιακών και άλλων δραστηριοτήτων υπογράμμισε αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών υπό τον πρόεδρό της, Θ. Βενιάμη, σε συνομιλίες που είχε στην Ουάσιγκτον με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η αντιπροσωπεία της ένωσης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Κ. Σμαρτ, ειδικό σύμβουλο Εθνικής Οικονομίας και Ασφάλειας του προέδρου Ομπάμα, ενώ είχε σειρά επαφών με τους επικεφαλής ιδιωτικών ναυτιλιακών οργανισμών, όπως το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Συμβούλιο (World Shipping Council), το Αμερικανικό Ναυτικό Επιμελητήριο, το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Ινστιτούτο Ενέργειας) και το Αμερικανικό Συμβούλιο Σιτηρών.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν επίσης οι θετικές συνέπειες από την απελευθέρωση της πρόσβασης στην αγορά ναυτιλιακών υπηρεσιών στις διαπραγματεύσεις των εμπορικών συμφωνιών των ΗΠΑ με την Ε.Ε. και τις χώρες του Ειρηνικού και θέματα που έχουν σχέση με τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων που εκπέμπουν τα πλοία και την υιοθέτηση μηχανισμού παρακολούθησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα