Frontline: Τετραπλάσια κέρδη το γ' τρίμηνο

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2004 11:17

ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ κέρδη, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για τη μεταφορά πετρελαιοειδών, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο, η μεγαλύτερη εταιρεία τάνκερ, από πλευράς χωρητικότητας στον κόσμο, Frontline Ltd.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 150,6 εκατ. δολ. ή 2,02 δολ. ανά μετοχή, από 37,9 εκατ. δολ. ή 52 σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Οσλο. Οι πωλήσεις της εταιρείας, που εδρεύει στις Βερμούδες και ελέγχεται από τον Νορβηγό εφοπλιστή, John Fredriksen, σημείωσαν αύξηση 86%, φθάνοντας στα 410 εκατ. δολ. Η Frontline, ανακοίνωσε, ότι σχεδιάζει να διανείμει μέρισμα 2,50 δολ. ανά μετοχή το τρίμηνο.

Η Frontline και η Teekay Shipping Corp., η μεγαλύτερη διαχειρίστρια τάνκερ, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, βρίσκονται πολύ κοντά να εμφανίσουν κέρδη ρεκόρ για δεύτερο έτος, καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, που οδηγεί η μεγάλη κατανάλωση πετρελαίου στην Κίνα, επεκτείνεται. Ο ΟΠΕΚ, πηγή του 1/3 των συνολικών προμηθειών πετρελαίου στον κόσμο, αντλεί ποσότητες που πλησιάζουν την παγκόσμια κατανάλωση, προκειμένου να περιορίσει τις τιμές του προϊόντος, από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία αναρριχήθηκαν.

Τα λειτουργικά κέρδη της Frontline υπερτριπλασιάστηκαν, φθάνοντας τα 220,5 εκατ. δολ. και διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών της TDN Finans, οι οποίοι εκτιμούσαν, ότι αυτά θα ανέλθουν σε 156 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία, ανακοίνωσε επίσης, ότι θα δώσει στους μετόχους της το 13,2% μεριδίου, στην θυγατρική της Ship Finance International, σαν έκτακτο μέρισμα.

Οι παραπάνω ανακοινώσεις της Frontline, έγιναν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. Οι μετοχές της εταιρείας παρέμεναν αμετάβλητες, στις 356 κορώνες η μία, στο Χρηματιστήριο του Οσλο, την περασμένη Παρασκευή. Φέτος σχεδόν τριπλασιάστηκαν, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να ανέρχεται σε 26,5 δισ. κορώνες (4,24 δισ. δολάρια).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα