Αλογοσκούφης για ιδιωτικοποίηση Εμπορικής και Εcofin

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2004 13:14

«Πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι να προχωρούμε σε γρήγορες κινήσεις όταν τα πράγματα δεν είναι έτοιμα. Σε κάθε περίπτωση, πρώτα πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση και εξυγίανση των ομίλων και μετά συζητάμε για τα άλλα». Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας, μετά τη συναντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον πρόεδρο της Εμπορικής, Γεώργιο Προβόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε «κρίσιμη» τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες, όπου θα παρουσιαστεί η έκθεση της Eurostat για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδος την περίοδο 1997-1999.

Όπως είπε ο κ. υπουργός στη συνεδρίαση θα ξεκαθαριστούν τα στοιχεία αναφορικά με τα ελλείμματα του παρελθόντος. «Θα συζητηθεί και το επόμενο βήμα, που έχει να κάνει με το πώς η Ελλάδα θα περιορίσει το έλλειμμά της κάτω από το 3%. Διότι αποδείχθηκε ότι για κανένα χρόνο, από το ’99 και μετά, το έλλειμμα δεν είχε πέσει κάτω από το 3%», σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα