Μπαρνιέ: Δεν θα θιγούν ποτέ οι μικροκαταθέτες

Ασφαλισμένες οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013 19:10
UPD:19:13
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Ο επίτροπος της Ε.Ε. για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ.

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα θιγούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ σε περίπτωση που χρειαστεί να διασωθεί - εξυγιανθεί με ίδια μέσα (bail-in) μια τράπεζα, αν χρεοκοπήσει, έδωσε ο επίτροπος της Ε.Ε. για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ.

«Η εκκαθάριση εκ των έσω δεν θα θίξει ποτέ τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ και αυτές θα τυγχάνουν πάντοτε προστασίας», ανέφερε ο Μπαρνιέ σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής». Όπως είπε, σε περίπτωση που χρειασθεί να σωθεί μια τράπεζα με ίδια μέσα, το κόστος θα επωμισθούν μέτοχοι και πιστωτές.

«Εξάγουμε τα συμπεράσματα της οικονομικής κρίσης και της εξάπλωσής της στα κράτη από τα οποία η Ελλάδα υπήρξε η πρώτη που υπέφερε πραγματικά», ανέφερε ο ευρωπαίος επίτροπος. «Ενισχύουμε τις τράπεζες με περισσότερα κεφάλαια καλύτερης ποιότητας και διασφαλίζουμε ότι θα υπάρξει καλύτερη εποπτεία και διακυβέρνηση των τραπεζών.»

Ανέφερε επίσης ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί στο θέμα της τραπεζικής ενοποίησης «συνιστά καλό νέο για τις χώρες που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση χρέους και για την Ευρωζώνη συνολικά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα