Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 23:42
UPD:23:45
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες  στη Νέα Υόρκη, καθώς εντείνεται ο προβληματισμός των επενδυτών για το ενδεχόμενο απόσυρσης από την Fed των μέτρων στήριξης στην οικονομία.

Ο Dow Jones σημείωσε μικρή άνοδο 0.1% κλείνοντας στις 15,755.36 μονάδες. Αξιοσημείωτη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Visa Inc και της General Electric Co, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Microsoft Corp και της Cisco Systems Inc

Ο S&P έκλεισε και αυτός με πτώση  0.01% στις 1,775.32 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  έκλεισε με υψηλό 0.06% στις 4,000.975 μονάδες.

Tο αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, υπογραμμίζοντας την απουσίας πληθωρισμού η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην απόφαση της Fed γύρω από τα εάν θα ξεκινήσει τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Οι φόβοι πάντως γύρω από tapering θα συνεχίσουν να βαραίνουν τις αγορές, μέχρι την συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.

Οι πιθανότητες για αλλαγή στην πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας πριν το τέλος του 2013 αυξήθηκαν πάντως μετά τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, καθώς πλέον απομακρύνεται η πιθανότητα ενός νέου Shutdown της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα