Με οριακή πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 19:15
UPD:19:20
REUTERS/PAWEL KOPCZYNSKI

Φωτογραφία αρχείου.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με μικρή πτώση στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας,  μετά από μια ημέρα αρκετά περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το εάν τελικά η Fed αποφασίσει ή όχι να αλλάξει το ρυθμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Ο FTSEurofirst 300 έκλεισε 0,1% χαμηλότερα, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,08%, ο DAX σημείωσε απώλειες 0,12%, o CAC 40 κατέγραψε πτώση 0,23%, ενώ 0,01% και 0,11% υψηλότερα έκλεισαν ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB, αντίστοιχα.

Η μετοχή της RSA Insurance Group σημείωσε τις σημαντικότερες απώλειες στη βρετανική αγορά, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ πρόσθεσε ότι τα προβλήματα στην ιρλανδική της μονάδα θα επηρεάσουν αρνητικά τα κέρδη του 2013.

Στη Γαλλία, οι μετοχές της PSA Peugeot Citroen υποχώρησαν για μία ακόμη συνεδρίαση και έκλεισαν με βουτιά της τάξης του 11,69%, καθώς η General Motors ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει  το σύνολο της συμμετοχής της στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, ασκώντας έτσι περαιτέρω πίεση σε ότι αφορά τη συμφωνία της με την κινεζική εταιρεία Dongfeng Motor.

Εν τω μεταξύ, η Ιρλανδία ανακοίνωσε την έξοδό της από το πρόγραμμα διάσωσης, με τον  υπουργό Οικονομικών της χώρας, Μάικλ Νούμαν, να δηλώνει πως το ότι η οικονομία αρχίζει και πατάει και πάλι στα πόδια της, αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα.

Σε άλλες οικονομικές ειδήσεις, η Τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι το χρέος της χώρας αυξήθηκε στο 93,4% του ΑΕΠ μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με τον στόχο του 94,2% για το του τέλος του έτους .

Η μετοχή της Home Retail έκλεισε με άνοδο 2% μετά την αναβάθμισή της σε «αγορά» από «διακράτηση» από την Deutsche Bank.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα