Κέρδη στην Wall Street

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 16:39
UPD:17:08
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ανοδικά κινείται η Wall Street μετά το χαμηλό πέντε εβδομάδων που σημείωσαν χθες οι αμερικανικοί δείκτες επηρεαζόμενοι αρνητικά από την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,08%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,24% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,52%.

Tο αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, υπογραμμίζοντας την απουσίας πληθωρισμού η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην απόφαση της Fed γύρω από τα εάν θα ξεκινήσει τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Οι φόβοι πάντως γύρω από tapering θα συνεχίσουν να βαραίνουν τις αγορές, μέχρι την συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.

Οι πιθανότητες για αλλαγή στην πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας πριν το τέλος του 2013 αυξήθηκαν πάντως μετά τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, καθώς πλέον απομακρύνεται η πιθανότητα ενός νέου Shutdown της ομοσπονδιακής κυβέρνησης,

Αν και η συμφωνία δεν προβλέπει την αύξηση του ανώτατου ορίου στο ομοσπονδιακό χρέος, η απομακρύνει σημαντικό κομμάτι της αβεβαιότητας που κυριαρχούσε στο δημοσιονομικό μέτωπο.

Σε ότι αφορά τις μετοχές η μετοχή της AdobeSystems σημειώνει άνοδο 9,72% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου.

Η μετοχή της Bank of America ενισχύεται 0,46% μετά την συμφωνία να πληρώσει 131,8 εκατ. δολάρια στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς γύρω από το σκάνδαλο του subprime της Merrill Lynch.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα