Πτώση στη Wall Street

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 00:29
UPD:00:34
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και  τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την ώρα που ψάχνουν για ενδείξεις γύρω από τη μελλοντική στάση πολιτικής της  Fed σε ό,τι αφορά τον ρυθμό αγοράς ομολόγων.

Έτσι σήμερα ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,66% κλείνοντας στις 15,739.43 μονάδες. Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές της Exxon Mobil Corp και της Goldman Sachs Group, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Coca – Cola Co/The και της Johnson & Johnson

Ο  S&P 500 κατέγραψε απώλειες κατά 0.38% στις 1,775.5 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε πτωτικά 0.14 % στις 3,998.403 μονάδες.

Ισχυρή και απρόσμενη άνοδο σημείωσε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, αν και το δείγμα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό λόγο της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών .

Οι λιανικές πωλήσεις το Νοέμβριο σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, κατά 0,7% έναντι 0,6% που περίμεναn οι αναλυτές , ενισχύοντας έτσι τις προσδοκίες για επιτάχυνση... προσεχώς στην οικονομική ανάκαμψη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα