Για υπονόμευση εθνικών συμφερόντων κατηγόρησε τη ΝΔ ο Γ. Παπαντωνίου

«Η υπέρβαση του δημοσίου ελλείμματος οφείλεται αποκλειστικά στην αλλαγή μεθοδολογίας της καταγραφής δαπανών»
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2004 15:59

«Η υπέρβαση του ελληνικού δημοσίου ελλείμματος οφείλεται αποκλειστικά στην αλλαγή μεθοδολογίας της καταγραφής δαπανών», τόνισε ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, σε δηλωσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη ΝΕΤ 105,8, στο περιθώριο της 50ης Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

«Χωρίς αλλαγή μεθοδολογίας, η Ελλάδα ήταν απόλυτα συνεπής, σύμφωνα με τους τότε ισχύοντες κανόνες, για να ενταχθεί στην ΟΝΕ», επισήμανε ο κ. Παπαντωνίου.

Αναφερόμενος στις αρνητικές επιπτώσεις της απογραφής ο κ. Παπαντωνίου υπογράμμισε ότι πλήττεται το διεθνές κύρος της Ελλάδας και της αξιοπιστίας της, ενώ «υπονομεύεται η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας σε κρίσιμες διαβουλεύσεις».

Έτσι, «εξωθείται η Ε.Ε.», συνέχισε ο κ. Παπαντωνίου, «να ασκήσει αφόρητη πίεση για λήψη περιοριστικών μέτρων στην οικονομία (αύξηση φόρων, περιορισμός εισοδημάτων, μείωση κοινωνικών δαπανών) το 2005 και το 2006».

Όλα αυτά είναι «οι τραγικές συνέπειες της δήθεν απογραφής στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, για λόγους εμπάθειας εναντίον του ΠΑΣΟΚ και με απέραντη αφροσύνη. Η ευθύνη για την αλλοίωση της ιστορίας της χώρας και την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων βαρύνει τη Νέα Δημοκρατία εξ ολοκλήρου και θα τη βαρύνει για πάντα», κατέληξε ο κ.Παπαντωνίου.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα