Μικρή πτώση στη Wall Street

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 16:56
UPD:17:06
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με σταθεροποιητικές τάσεις και οριακές απώλειες κινείται  η Wall Street, με τους επενδυτές να εξετάζουν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και  τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν, για ενδείξεις γύρω από τη μελλοντική στάση πολιτικής της  Fed σε ό,τι αφορά τον ρυθμό αγοράς ομολόγων.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει οριακή πτώση 0,08%, ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί 0,15% και 0,1% χαμηλότερα κινείται ο δείκτης Nasdaq.

Ισχυρή και απρόσμενη άνοδο σημείωσε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, αν και το δείγμα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό λόγο της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών .

Οι λιανικές πωλήσεις το Νοέμβριο σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, κατά 0,7% έναντι 0,6% που περίμεναn οι αναλυτές , ενισχύοντας έτσι τις προσδοκίες για επιτάχυνση... προσεχώς στην οικονομική ανάκαμψη.

Η μετοχή της Lululemon Athletica υποχωρεί 10,49% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας  τα οποία ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων, ωστόσο η εταιρεία σημείωσε πως εκτιμά ότι οι πωλήσεις στο δ’ τρίμηνο δεν αναμένεται να σημειώσουν αύξηση.

Οι μετοχές της Ciena σημειώνουν πτώση 4,6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου, τα οποία ήταν σημαντικά χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι μετοχές της Facebook ενισχύονται  3,74% μετά την ανακοίνωση της S&P Dow Jones Indices ότι η εταιρεία θα εισαχθεί στον δείκτη Standard & Poor's 500, την επόμενη εβδομάδα.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα