Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 12:09
UPD:13:50
REUTERS/ALEX DOMANSKI

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Fed θα προχωρήσει πιο σύντομα απ' ό,τι αρχικώς αναμενόταν, στη μείωση του ρυθμού αγοράς ομολόγων.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί κατά 0,3%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει πτώση της τάξης του 0,55%, ο DAX κινείται 0,47% χαμηλότερα, ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,09% ενώ στο -0,10% και στο -0,15% βρίσκονται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν απότομα χθες για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να σημειώνουν τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες σε διάστημα σχεδόν πέντε εβδομάδων, καθώς η συμφωνία για τον προϋπολογισμό αύξησε τις προσδοκίες ότι η FOMC θα αναλάβει δράση για να περιορίσει τις αγορές ομολόγων στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής την επόμενη εβδομάδα.

Στην Ιταλία, ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης. Η ψηφοφορία ήταν σε μεγάλο βαθμό τεχνικής φύσεως για την επιβεβαίωση της νέας πλειοψηφίας του κόμματός, μετά την αποχώρηση του Forza Italia, του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της PSA Peugeot Citroen υποχωρούν 5,13%, στον απόηχο της ανακοίνωσης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας ότι αναλαμβάνει απομείωση αξίας 1,1 δισ. ευρώ για το τμήμα αυτοκινήτων, λόγω της αδυναμίας της αγοράς και των δυσμενών μεταβολών της συναλλαγματικής ισοτιμίας στη Ρωσία και τη Λατινική Αμερική .

Την ίδια ώρα, οι μετοχές της βρετανικής εταιρείας ενεργειακών υπηρεσιών Wood Group σημειώνουν βουτιά 11,87%, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα πιάσει τον στόχο για τις προβλέψεις του 2013, αλλά τα κέρδη της από τον κλάδο μηχανικής θα σημειώσουν πτώση περίπου 15% το 2014.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα