Hewlett-Packard: 27% η αύξηση των καθαρών της κερδών

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2004 08:10

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 27%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της υπ'αριθμόν δύο κατασκευάστριας προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, Hewlett-Packard Co., ενώ διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων, καθώς οι πωλήσεις των server ανέκαμψαν και τα έσοδα από τα PC, έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 7,9%.

H Chief Executive Officer της Hewlett-Packard, Carly Fiorina

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,09 δισ. δολ. ή 37 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 7,7%, φθάνοντας στα 21,4 δισ. δολάρια.

Η επικεφαλής της Hewlett-Packard, Carly Fiorina, ανέφερε, ότι η μείωση των πωλήσεων είναι πλέον παρελθόν, μετά την παύση της καθυστέρησης των φορτώσεων και την αντικατάσταση στελεχών. Τα κέρδη στο τμήμα ανήλθαν σε 107 εκατ. δολ. έναντι ζημίας ύψους 208 εκατ. δολ. το τρίτο τρίμηνο. Τα κέρδη από τα PC υπερτριπλασιάστηκαν, μετά την αύξηση της ζήτησης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Η εικόνα της εταιρείας είναι καλή στο σύνολό της», ανέφερε ο Chuck Jones, αναλυτής της Stein Roe Investment Counsel στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος διαχειρίζεται 16 δισ. δολ. σε μετοχές και κατέχει μετοχές της Hewlett-Packard.

Οι μετοχές της εταιρείας, που συνολικά φέτος έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 14%, κέρδιζαν 1,56 δολ., φθάνοντας στα 21,24 δολ. η μία, κατά τη διευρυμένη - μετά τη συνεδρίαση - διαπραγμάτευσή τους. Νωρίτερα, σημείωναν άνοδο 26 σεντς, φθάνοντας στα 19,68 δολ. η μία, κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο New York Stock Exchange (NYSE).

Τα έσοδα το πρώτο εξάμηνο της χρήσης του 2005, θα κυμανθούν από 41,8 έως 42,3 δισ. δολ., σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή, εξαιρουμένων των εκτάκτων εξόδων, θα κυμανθούν από 72 έως 74 σεντς ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται, ότι, η Fiorina, 50 ετών, απέλυσε στελέχη στο τμήμα server της εταιρείας και των κομπιούτερ για εταιρικά δίκτυα. Μιλώντας στους αναλυτές, εξέφρασε την ικανοποίησή της μετά τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και για την πορεία της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα