Οι επενδυτικές προτάσεις της Morgan Stanley για το 2014

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 15:06
UPD:15:14
REUTERS/ERIC THAYER

Η Morgan Stanley δηλώνει αισιόδοξη για τις ευρωπαϊκές μετοχές για το επόμενο έτος, αλλά τονίζει πως η πιθανότητα αλλαγής της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενδέχεται να αυξήσει την αβεβαιότητα και τη μεταβλητότητα στην αγορά.

Όπως επισημαίνει, είναι πιθανό να δούμε κάποια καθοδική πίεση στις αποτιμήσεις αργότερα εντός του 2014, καθώς η οικονομική ανάπτυξη βελτιώνεται και οι επενδυτές αρχίζουν να εκτιμούν πως θα υπάρξει άνοδος των επιτοκίων το 2015.

Η επενδυτική τράπεζα σημειώνει πως ο δείκτης MSCI Europe αναμένεται να “τρέξει” 10% το επόμενο έτος, ενώ δηλώνει στάση overweight στη γερμανική αγορά έναντι underweight στάσης στην αγορά της Γαλλίας .

Παράλληλα, η Morgan Stanley συστήνει overweight στάση στην αγορά της Ισπανίας έναντι της Ιταλίας, για την οποία δίνει σύσταση underweight. Eπίσης συμβουλεύει τους επενδυτές να παραμείνουν underweight στον χρηματοοικονομικό κλάδο, όπως οι ασφάλειες και οι τράπεζες.

Όπως υπογραμμίζει, ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του μακροοικονομικού σκηνικού της Ευρώπης κατά το επόμενο έτος θα είναι η πρόοδος της ΕΚΤ προς την ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση.

Υπό την προϋπόθεση ότι η συνολική αυτή διαδικασία θεωρείται αξιόπιστη από τους επενδυτές, η εξέλιξη αυτή θα είναι θετική για τις ευρωπαϊκές αγορές, καταλήγει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα