Μάρακ: Επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης με τους πιστωτές

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 13:12
UPD:13:13

Δεκτή έγινε από το εφετείο Πειραιά η αίτηση της Μάρακ Ηλεκτρονική για υπαγωγή της στο Άρθρο 106 ν.3588/2007.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, οι εργαζόμενοι θα λάβουν ολόκληρη την απαίτησή τους μετά από περίοδο χάριτος ενός έτους, η οποία θα αρχίσει από την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το Δικαστήριο σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις.

Οι απαιτήσεις των προμηθευτών θα περιοριστούν κατά 50% και θα εξοφληθούν ατόκως, με περίοδο χάριτος δύο ετών, η οποία θα αρχίζει από την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το Δικαστήριο, και εντός πέντε ετών από αυτή, σε εξαμηνιαίες δόσεις.

Οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης -  εν προκειμένω το ΙΚΑ ΤΣΕΜΕΔΕ και ο ΟΑΕΕ - θα λάβουν ολόκληρη την απαίτησή τους, μετά από περίοδο χάριτος ενός έτους που θα αρχίζει από την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης σε δώδεκα ίσες εξαμηνιαίες δόσεις.

Επίσης, οι τράπεζες θα λάβουν ολόκληρη την απαίτησή τους, μετά από περίοδο χάριτος ενός έτους που θα αρχίζει από την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης σε δώδεκα ίσες εξαμηνιαίες δόσεις.

Όπως τονίζει η Μάρακ, οι ανωτέρω συμφωνίες θα έχουν ως κύριο αποτέλεσμα την μετατροπή μεγάλου μέρους των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας σε μακροπρόθεσμες.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα