Σταθεροποιητικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 12:29
UPD:13:04
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, παρά τη συμφωνία στις ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης πέρα από τα μέσα Ιανουαρίου.

Ο FTSEurofirst 300 υποχωρεί 0,1%, ο δείκτης
FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο0,13%, ο DAX καταγράφει κέρδη 0,16%, ο CAC 40 κινείται 0,62% υψηλότερα, ενώ στο -0,12% και στο -0,22% βρίσκονται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB, αντίστοιχα.

Η μετοχή της Royal Bank of Scotland υποχωρεί 2% μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας, ύστερα από μόλις 10 εβδομάδες παραμονής στα καθήκοντά του.

Η μετοχή της Lloyds Banking Group υποχωρεί 1,2% μετά το πρόστιμο ύψους 28 εκατ. στερλίνων που της επέβαλε η FCA για «σοβαρές ελλείψεις» σε ό,τι αφορά την διαδικασία των πωλήσεων.

Οι μετοχές της Inditex ενισχύονται 1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας γ' τριμήνου.

Οι μετοχές της Axel σημειώνουν άνοδο 2,96% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι άγγιξε τους 150.000 συνδρομητές για την online έκδοση της Bild.

Αργά την Τρίτη στις ΗΠΑ , οι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία κατέληξαν σε συμφωνία για τη μείωση των αυτόματων περικοπών δαπανών και την παροχή 23 δισ. δολαρίων για τη μείωση του ελλείμματος σε δύο χρόνια .

Ενώ η συμφωνία στις ΗΠΑ είναι ευπρόσδεκτη είδηση​, οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν σχετικά με τη χρονική στιγμή της μείωσης του προγράμματος τόνωσης της
Fed, με τη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας να πλησιάζει.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έφθασαν χθες στη βάση μιας συμφωνίας για την αντιμετώπιση των προβληματικών τραπεζών και την αμοιβαιοποίηση του κόστους, μετά από 16 ώρες διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

Η συμφωνία αναμένεται να αρχίσει με μια διαδικασία ανάλογη με αυτή της Κύπρου ( bail-in ), όπου οι μεγάλοι καταθέτες σε προβληματικές τράπεζες για πρώτη φορά θα αναγκαστούν να τις “στηρίξουν”.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα