Alpha Bank: Αύξηση διασποράς μετοχών κατά 2%

Χωρίς εκπλήξεις στα warrants
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 11:54
UPD:12:04
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι μετοχές της Alpha Bank έκλεισαν στο 0,61 ευρώ με άνοδο 2,69% και τα warrants στο 1,23 ευρώ με άνοδο 7,89%.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις εκτιμάται ότι έληξε χθες η πρώτη περίοδος άσκησης των warrants της Alpha Bank με τους κατόχους περίπου 96 εκατ. τίτλων να συμμετάσχουν στη μετατροπή αποκτώντας 210.000.000 μετοχές της τράπεζας, οι οποίες ήταν δεσμευμένες στο ΤΧΣ.

Τα παραπάνω στοιχεία, μολονότι είναι προσωρινά και θα εκκαθαριστούν την Παρασκευή, δείχνουν ότι η διασπορά των μετοχών της τράπεζας αυξάνεται κατά περίπου 2% στο 18,2%.

Η εξάσκηση των warrants δεν ήταν εκτεταμένη κατά την πρώτη ημερομηνία ενάσκησης όπως ανέμεναν κύκλοι της αγοράς, καθώς οι επενδυτές φαίνεται πως αναπτύσσουν αυξημένες προσδοκίες για δημόσια πρόταση από το ΤΧΣ όσον αφορά στα warrants, η οποία θα γίνει σε καλύτερες τιμές από τις τρέχουσες.

Αυτή η εκτίμηση έχει διαμορφωθεί λόγω του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος που αναπτύσσεται από μεγάλα funds για μετοχές τραπεζών, οι οποίες δεν υπάρχουν ωστόσο στη διασπορά.

Το αν αυτό θα συμβεί ή όχι θα καταστεί εμφανές από το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα προηγηθεί της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, πιθανότατα δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό θα προβλέπεται, ή τουλάχιστον αυτό είναι ο στόχος, πως το ΤΧΣ μπορεί να επιτρέψει πώληση μετοχών της τράπεζας σε τιμές αγοράς και όχι σε τιμές, οι οποίες διαμορφώνονται από τα κεφάλαια που τοποθετήθηκαν στην τράπεζα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι μετοχές της Alpha Bank έκλεισαν στο 0,61 ευρώ με άνοδο 2,69% και τα warrants στο 1,23 ευρώ με άνοδο 7,89%. Σημειώνεται πως η τιμή πρώτης άσκησης ήταν 0,45 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο στη δεύτερη κατά σειρά άσκηση η τιμή θα είναι 0,47 ευρώ ήτοι πολύ μικρή διαφορά.

Στις 27 Δεκεμβρίου είναι η ημερομηνία πρώτης εξάσκησης των warrants της Εθνικής Τράπεζας και ακολουθεί στις 2 Ιανουαρίου η εξάσκηση των δικαιωμάτων της Πειραιώς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα