Επετεύχθη διετής συμφωνία για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 01:08
UPD:01:17
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Συμφωνία όσον αφορά στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ επετεύχθη στο αμερικανικό Κογκρέσο. Πρόκειται για διετή συμφωνία που στόχο έχει να αποτρέψει ένα ακόμη λουκέτο, στις 15 Ιανουαρίου,  της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Επίσης επήλθε συμφωνία και στον καθορισμό των επιπέδων των δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως την 1η Οκτωβρίου του 2015.

Εάν η συμφωνία εγκριθεί επισήμως στο Κογκρέσο, θα αποτρέψει την επανάληψη της παράλυσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως έγινε τον περασμένο Οκτώβριο.

Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Πάτι Μάρει και των αντιπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων Πολ Ράιαν –υποψήφιος αντιπρόεδρος στο πλευρό του Μιτ Ρόμνεϊ- αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν τις λεπτομέρειες του συμβιβασμού τους, που θα καθορίσει το μελλοντικό επίπεδο των δαπανών και των εσόδων του ομοσπονδιακού κράτους.

EURONEWS

«Χαίρομαι που δεν θα χρειαστεί να αυξήσουμε τους φόρους, όπως επίσης δεν θα χρειαστεί να διακόψει τη λειτουργία της η κυβέρνση» δήλωσε ο γερουσιαστής Ρομπ Πορτμαν μέλος της επιτροπής του Κογκρέσου για τον προϋπολογισμό.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα