Κοντά στα ιστορικά χαμηλά το δολάριο έναντι του ευρώ

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2004 07:16

ΚΟΝΤΑ στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, έναντι του ευρώ, διαπραγματεύθηκε το δολάριο στην Ασία, καθώς εικάζεται, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αποτύχουν να περιορίσουν την πτώση του αμερικανικού νομίσματος, κατά τη συνάντησή τους αυτό το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο.

Επίσης, το αμερικανικό νόμισμα, διαπραγματεύθηκε κονστά στα χαμηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα επτά μηνών έναντι του γιέν, καθώς εικάζεται ότι η Ιαπωνία θα επαναλάβει κάποιες πωλήσεις του νόμίσματός της, στον βαθμό που είχε κάνει το πρώτο τρίμηνο του 2004. Το δολάριο υποχώρησε κατά 4,3% έναντι του ευρώ και 5% έναντι του γιέν τον μήνα που πέρασε.

«Δεν υπάρχει τρόπος η Ευρώπη να κερδίσει τη βοήθεια των ΗΠΑ, προκειμένου να σταματήσουν την πτώση του δολαρίου», ανέφερε ο Toru Umemoto, οικονομικός αναλυτής στο Τόκυο και στο Κeio University Global Security Research Center, συμπληρώνοντας: «Οι ΗΠΑ είναι ευτυχισμένες καθώς το δολάριο υποχωρεί σιγά-σιγά. Θα είναι λίγο δύσκολο για την Ευρώπη ή την Ιαπωνία να σταματήσουν την πτωτική του πορεία».

Εναντι του ευρώ, το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,3033 στις 12:39' μ.μ., ώρα Τόκυο, έναντι 1,3032 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, όπου διαπραγματεύθηκε στα χαμηλότερα παρά ποτέ επίπεδα, στο 1,3048 δολ. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 103,94 γιέν από 104,05 γιέν, μετά τη χθεσινή του υποχώρηση στα 103,81 γιέν, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 2 Απριλίου.

Χθες, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, John Snow, άφησε να εννοηθεί ότ, δεν πρόκειται να κάνει κάτι για να περιορίσει την υποχώρηση του δολαρίου, πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών του G-20 και των διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών, που αρχίζει αύριο.

Το γιέν, διαπραγματεύθηκε έναντι του ευρώ στα 135,45 από 135,61 γιέν, ενώ το δολάριο έναντι του ελεβετικού φράγκου διαπραγματεύθηκε στο 1,1631, ενώ έναντι της λίρας Αγγλίας ταλαντεύθηκε στο 1,8603 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα