Πτωτικές τάσεις στη Wall Street

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 16:56
UPD:18:15
EPA/JUSTIN LANE

Σε αρνητικό έδαφος κινείται αυτή την ώρα η Wall Street,  με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί λόγω της έλλειψης ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν κάποια κατεύθυνση στην αγορά, την στιγμή που αξιωματούχοι της Fed ενίσχυσαν με τις δηλώσεις τους τις εκτιμήσεις ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα θα προχωρήσει σύντομα σε μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,18%, ο δείκτης S&P 500 κινείται 0,13% χαμηλότερα και ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί 0,10%.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 ενδοσυνεδριακά σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό ρεκόρ, ωστόσο το επενδυτικό κλίμα στη συνέχεια βάρυνε κάπως, λόγω των δηλώσεων αξιωματούχων της Fed. Όπως είπαν, υπάρχει πιθανότητα η ομοσπονδιακή τράπεζα να προχωρήσει στη μείωση του ρυθμού αγοράς ομολόγων σύντομα, καθώς τα σημάδια από την αγορά εργασίας είναι ξεκάθαρα θετικά.

Ο επικεφαλής της Fed στο Ντάλας, Ρίτσαρντ Φίσερ δήλωσε πως οι αγορές είναι σε πολύ καλύτερη θέση πλέον  να αντιμετωπίσουν τον περιορισμό των μέτρων τόνωσης της Fed, απ' ό,τι ήταν πριν.

Όπως επισημαίνει η Deutsche Bank, το 2014 η Fed θα βρεθεί αντιμέτωπη με το εξής δίλημμα : Ταχεία ή σταδιακή μείωση του ρυθμού αγοράς ομολόγων; Συνολικά, η κεντρική τράπεζα, όπως και οι άλλες μεγάλες κεντρικές τρπεζες του κόσμου, θα αναγκαστούν να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο αγορών ομολόγων.

Προβληματισμό δημιουργούν στους επενδυτές και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα, όπου η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε επιβράδυνση το Νοέμβριο καταγράφοντας  άνοδο 10%.

Ωστόσο τα στοιχεία από το μέτωπο των λιανικών πωλήσεων της χώρας, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κατάγράφοντας άνοδο κατά 13,7% τον Νοέμβριο, από  13,3% τον Οκτώβριο.

Στο μέτωπο των μετοχών, η μετοχή της General Motors σημειώνει πτώση 0,2% μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών χθες ότι πούλησε τις μετοχές που του είχαν απομείνει στην εταιρεία.

Οι μετοχές της Toll Brothers ενισχύονται 1,85%, μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα κερδοφορίας του δ’ τριμήνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα