Isuzu: Αύξηση των κερδών, Mitsubishi και Itochu αγοράζουν μερίδια

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2004 09:07

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ μετοχών, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας φορτηγών αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, Isuzu Motors Ltd., θα προχωρήσουν δύο εταιρείες, καθώς η βιομηχανία ανακάμπτει από την συρρίκνωση που γνώρισε το 2002, η οποία επέβαλε την εγγύηση πέντε τραπεζών.

Η Mitsubishi Corp., θα αγοράσει 11,75 εκατ. προνομιούχες μετοχές της Isuzu, με ονομαστική αξία 9,4 δισ. γιέν. Η Itochu θα αγοράσει περίπου επτά δισ. γιέν προνομιούχες μετοχές. Τα καθαρά κέρδη της Isuzu, αναρριχήθηκαν στα 35,8 δισ. γιέν (344 εκατ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 24,9 δισ. γιέν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

«Η Isuzu, βελτίωσε τις εργασίες της και τώρα είναι έτοιμη να προσελκύσει επενδυτές, όπως η Mitsubishi Corp.», ανέφερε ο Takahiro Nakayama, διαχειριστής κεφαλαίων ύψους περίπου 493 δισ. δολ., στην Citigroup Asset Management Co.

Η Isuzu – της οποίας το 9,9% ανήκει στην General Motors Corp., επεκτείνεται στη νοτιοανατολική Ασία και τη Βόρειο Αμερική, καθώς οι πωλήσεις της στην Ιαπωνία συρρικνώνονται. Η κατασκευάστρια, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης, στο 12%, καθώς περιμένει ότι η ζήτηση των φορτηγών θα αυξηθεί.

Οι μετοχές της κέρδιζαν 6,5%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πέντε ετών, στα 327 γιέν η μία, στη 1:24 μ.μ., ώρα Τόκυο. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 50%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα