Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 12:06
UPD:12:17
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Με σταθεροποιητικές τάσεις κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί σε σχέση με τη χρονική στιγμή της μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Federal Reserve.

Ο FTSEurofirst 300 Index ενισχύεται 0,02%, ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,06%, ο DAX κινείται 0,18% υψηλότερα, ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,11%, ενώ στο 0,57% και στο 0,32% βρίσκονται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB.

Αργά χθες το βράδυ, ο επικεφαλής της Fed στο Σαν Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα θα μπορούσε να μειώσει ελαφρώς τις μηνιαίες αγορές ομολόγων αυτό το μήνα, ως απάντηση στη βελτίωση της αγοράς εργασίας.

Στα της Ευρώπης, η Γερμανία και η Γαλλία βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας γύρω από την τραπεζική ένωση, όπως διαμήνυσε τουλάχιστον ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times ανέφερε ότι ένας συμβιβασμός που θα συνδυάζει τις απαιτήσεις της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευρύτερα, είναι ήδη στα σκαριά, μετά από συνάντηση που είχαν οι αξιωματούχοι της ΕΕ στο Βερολίνο την περασμένη Παρασκευή.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ecofin σε μία προσπάθεια να βρεθεί μία κοινή λύση για συμφωνία γύρω από την τραπεζική ένωση, πριν τα τέλη του έτους.

Στο μέτωπο των μετοχών, η Royal Vopak υποχωρεί 4,81% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι συνθήκες της αγοράς αυξάνουν σημαντικά τις προκλήσεις γύρω από την επίτευξη του στόχου της κερδοφορίας του 2013.

Οι μετοχές της Ashtead Group ενισχύονται 4,13% με΄τα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κεροδοφορίας, όπου σημειώθηκε 41% αύξηση στα προ φόρων κέρδη κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Η μετοχή της TUI Travel καταγράφει άνοδο % μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα ενθαρρυντικά επίπεδα των κρατήσεων για το επόμενο καλοκαίρι βοήθησαν στην αύξηση κατά 13% της κερδοφορίας της του 2013, νικώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα