Συνεχίζεται η διολίσθηση του δολαρίου

Νέο ιστορικό ρεκόρ το ευρώ, στα 1,3074 δολάρια
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2004 11:58

Σε νέο επίπεδο-ρεκόρ διολίσθησε το δολάριο έναντι του ευρώ, ενώ έναντι σειράς άλλων νομισμάτων το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων εννέα ετών, καθώς εκτίμηση της αγοράς είναι ότι δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση για τον περιορισμό της πτώσης του.

Οι αναλυτές δεν περιμένουν κάποια δυναμική αντίδραση έναντι της συνεχιζόμενης εξασθένησης του δολαρίου κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του G20 την Παρασκευή στο Βερολίνο, ιδιαίτερα μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζον Σνόου που έδειξαν ότι οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν για την εξασθένηση του νομίσματός τους.

Ο Σνόου τόνισε πως η ευθύνη για τη συγκράτηση του αμερικανικού ελλείμματος –εκτιμάται πως είναι η βασική αιτία για τα προβλήματα του δολαρίου- δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά των ΗΠΑ, καθώς και άλλες χώρες πρέπει να βοηθήσουν ενισχύοντας τη ζήτηση. Πρόσθεσε επίσης, πως οι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν τη δική τους ανάπτυξη αντί να παραπονιούνται για την εξασθένηση του δολαρίου.

Νωρίς το πρωί το δολάριο υποχώρησε στην ισοτιμία του με το ευρώ μέχρι και τα 1,3074 δολ. ανά ευρώ, ενώ αυτή την ώρα (11:40 ώρα Ελλάδος) διαπραγματεύεται στα 1,3054 δολ./ευρώ.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος το δολάριο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο του οκταμήνου, στα 103,66 γιεν ενώ στις 11:40 η ισοτιμία του με το γιεν διαμορφώνεται στα 103,94 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα