Κέρδη στη Wall Street

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 16:40
UPD:16:43
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street, με τα ισχυρά στοιχεία της Κίνας και της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, να ενισχύουν την επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,03%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,16% και ο δείκτης Νasdaq καταγράφει κέρδη 0,20%.

Η μετοχή της Sysco ενισχύεται 23,6%, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα πληρώσει περίπου 3,5 δισ. δολάρια και θα αναλάβει περίπου 4,7 δισ. δολάρια σε χρέος για να αποκτήσει την US Foods.


H είδηση ότι ο ετήσιος πληθωρισμός της Κίνας επιβραδύνθηκε στο 3% το Νοέμβριο από 3,2% πριν, έδωσε σημαντική ώθηση στην επενδυτική  ψυχολογία, στέλνοντας τον δείκτη Shanghai Composite κοντά σε υψηλό τριών μηνών .
 

Αυτή η είδηση ακολούθησε τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες και έδειξαν ότι η Κίνα σημείωσε το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα σε σχεδόν πέντε χρόνια, τον περασμένο μήνα , με την ισχυρή αύξηση των εξαγωγών να υπερβαίνει κατά πολύ την αύξηση των εισαγωγών .

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα μια άλλη σειρά στοιχείων από την Κίνα την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανικής παραγωγής του Νοεμβρίου και τις λιανικές πωλήσεις.

 

"Στις ΗΠΑ, αρκετές ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων για την αγορά εργασίας και τον δείκτη ISM την περασμένη εβδομάδα, εξέπληξαν θετικά, αφήνοντας έτσι στην Fed την πόρτα ακόμα μισάνοιχτη για το ενδεχόμενο μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων”, όπως επισημαίνει ο Κρις Σικλούνα, αναλυτής της Daiwa Capital Markets.

Παρ 'όλα αυτά, ο ίδιος εξακολουθεί να αναμένει πως η σταδιακή μείωση του προγράμματος της
Fed θα ξεκινήσει το 2014, λόγω της -πιθανής- ασθενής ανάπτυξης στο τέταρτο τρίμηνο, του χαμηλού πληθωρισμού και της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας της δημοσιονομικής πολιτικής.

Η Wall Street παρακολουθεί επίσης τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό στην Ουάσιγκτον, με τις αρχές να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τις αυτόματες περικοπές των δαπανών, έτσι ώστε να βάλουν τέλος σε τρία χρόνια ανεπιτυχών δημοσιονομικών συζητήσεων.

Οι αμερικανοί νομοθέτες έχουν προθεσμία ως την Παρασκευή για να καταλήξουν σε συμφωνία για τον περιορισμό των αυτόματων μειώσεων στις δαπάνες, για ένα έτος τουλάχιστον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα