Παναγιωτόπουλος: Δεν τίθεται θέμα Ασφαλιστικού

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2004 20:37

«Το ΠΑΣΟΚ επιδίδεται σε σκυταλοδρομία ανακριβειών, προκειμένου να στηρίξει την ανεύθυνη κινδυνολογία του, σε βάρος του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια στην πλάτη των συνταξιούχων», υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων, ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε επερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν ανοίγει θέμα Ασφαλιστικού, αλλά είναι επιβεβλημένο πολλές επιμέρους ρυθμίσεις των νόμων των νόμων 3029/2002 και 3232/2004 ν' αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εγγυάται απόλυτα και κατηγορηματικά την ομαλή πληρωμή των συντάξεων και των λοιπών παροχών, προς όλους τους δικαιούχους, από όλα τα Κοινωνικά Ασφαλιστικά Ταμεία.

Επιπλέον, δεσμεύτηκε για αύξηση των συντάξεων μεγαλύτερη και από των μισθών, πάνω από τον πληθωρισμό.

Ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Νίκος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στα μεγάλα χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που «κληροδότησε» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν έκανε την παραμικρή σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό της.

«Εμείς πληρώνουμε σήμερα τα πράσινα βερεσέδια», τόνισε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα