Κέρδη στη Wall Street

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 23:44
UPD:07/12/2013 00:14
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Με κέρδη έκλεισε, έπειτα από πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις με απώλειες, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επηρεαζόμενο θετικά από την ανακοίνωση ενθαρρυντικών οικονομικών στοιχείων.

H ανακοίνωση των στοιχείων για τα μισθολόγια  για το μήνα Νοέμβριο, τα οποία αν και έριξαν ένα θετικό φως στην οικονομία, δεν αναμένεται να ωθήσουν τη Fed να προχωρήσει σύντομα σε tapering.

Ο Dow Jones ξεπέρασε τις 16.000 μονάδες και συγκεκριμένα κατέγραψε άνοδο 1,26% κλείνοντας στις 16,020.20 μονάδες. Τα σημαντικότερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές της Intel corp και της Procter & Gamble Co

Ο Standard & Poor's ενισχύθηκε κατά 1,12% κλείνοντας στις 1,805.09 μονάδες.

Τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε στις 4,062.52 μονάδες αυξημένος κατά 0,73%.

Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας είναι πραγματικά πολύ αισιόδοξα για την οικονομία. Εκτός από τη μείωση του πληθωρισμού στο 7%, οι θέσεις εργασίας στον κλάδο της μεταποίησης των ΗΠΑ είναι στο καλύτερο επίπεδό τους εδώ και πάνω από έναν χρόνο, και αυτό αποτελεί ένα πολύ καλό σημάδι για την κατάσταση της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, προστέθηκαν 203.000 θέσεις εργασίας το Νοέμβριο, την στιγμή που οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για αύξηση 180.000 νέων θέσεων.

Τα στοιχεία αυτά  θεωρούνται ως το κλειδί για το αν η Fed θα αποφασίσει να αρχίσει να μειώνει τον ρυθμό των αγορών ομολόγων στη συνεδριάση αυτού του μήνα, μια προοπτική που έχει στείλει τις αγορές  σε αρνητικό έδαφος στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Τα στοιχεία χθες έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο κατά το τρίτο τρίμηνο, εντείνοντας τους φόβους ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει τη σταδιακή μείωση του προγράμματος τόνωσης της αγοράς, πριν το τέλος του έτους, αντί για το πρώτο τρίμηνο του 2014.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα