ΚΕΔΚΕ: Ο προϋπολογισμός απέχει των δεσμεύσεων της κυβέρνησης

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2004 15:22

Τα στοιχεία του προϋπολογισμού απέχουν μακράν από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΚΕ.

«Από την πρώτη ανάγνωση των στοιχείων του προϋπολογισμού του 2005, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, και που αφορούν τα έσοδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαληθεύονται οι εκτιμήσεις του πρόσφατου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ. Ότι δηλαδή τα στοιχεία του προϋπολογισμού απέχουν μακράν από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, δεσμεύσεις, οι οποίες αφορούσαν πρώτον, την εξασφάλιση και απόδοση των αναγκαίων πόρων για την άσκηση των νέων και μεταφερόμενων στην Αυτοδιοίκηση αρμοδιοτήτων και δεύτερον τη σταδιακή απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης τα προηγούμενα έτη», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΚΕ.

«Σε ό,τι αφορά στις αρμοδιότητες», υπογραμμίζει η ΚΕΔΚΕ, «όχι μόνο δεν προβλέπεται χρηματοδότηση των νέων αρμοδιοτήτων, όπως είναι οι σχολικοί φύλακες, η δημοτική αστυνομία και οι προνοιακές δομές, αλλά και το αναγραφόμενο ποσό για τις μεταφερθείσες στην Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες , όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί και τα αθλητικά κέντρα, παραμένει καθηλωμένο στα ίδια περσινά επίπεδα».

«Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη δέσμευση της Κυβέρνησης για τη σταδιακή απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ανέρχονται σε 3 δισ ευρώ», η ΚΕΔΚΕ διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει «καμία πρόβλεψη για απόδοση έστω και μικρού τμήματος αυτών».

Το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ ζήτησε και θα συναντηθεί τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, το βράδυ με τον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ έχει ζητήσει συνάντηση, μέχρι την Τρίτη, και με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα