Κεφαλογιάννης: Η Ελλάδα εμμένει στις θέσεις της έναντι της ποινικοποιήσης της ναυτικής εργασίας

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2004 17:47

Τις ενστάσεις τους σχετικά με διατάξεις του σχεδίου Απόφασης-Πλαισίου για την επιβολή ποινικών κυρώσεων σε περιπτώσεις θαλάσσιας ρύπανσης από ναυτικά ατυχήματα, επανέλαβαν σήμερα Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στο Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., όπου τη χώρα μας εκπροσώπησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Αμέσως μετά το τέλος του Συμβουλίου, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε πως η Ελλάδα εμμένει στις θέσεις της και δεν θέλει να υιοθετηθούν λύσεις που να ποινικοποιούν τη ναυτική εργασία. Όπως ανέφερε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, «σε αυτό το Συμβούλιο, οι θέσεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας έγιναν πιο κατανοητές. Ζητούμε χρόνο να συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα και πιστεύω ότι στο τέλος μπορεί να βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή από όλους».

Όπως επισήμανε ο κ. Κεφαλογιάννης, οι ελληνικές ενστάσεις, αφορούν όχι το πνεύμα του προτεινόμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή νομοθετικού πλαισίου, αλλά την εφαρμογή του και ειδικότερα τις ποινές που προτείνονται για τους ναυτικούς σε περίπτωση ρύπανσης της θάλασσας εξαιτίας ναυτικού ατυχήματος.

Ο προεδρεύων του Συμβουλίου, υπουργός Δικαιοσύνης της Ολλανδίας, Πιτ Χάιν Ντόνερ, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «θα προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε ένα λειτουργικό συμβιβασμό» και ανέφερε ότι το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο επόμενο Συμβούλιο, στις 2-3 Δεκεμβρίου.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα