Ανοδικά κινείται το ευρώ

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 12:54
UPD:12:55
Shutterstock

Ανοδικά συνεχίζει και σήμερα το ευρώ, μετά την ώθηση που δέχθηκε χθες λόγω της ΕΚΤ, ενώ άνοδο σημειώνει σήμερα και το δολάριο έναντι του καλαθιού των βασικών νομισμάτων, εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, εάν ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας του Νοεμβρίου εκπλήξει θετικά, τότε το δολάριο θα ενισχυθεί έναντι των περισσοτέρων βασικών νομισμάτων, καθώς αυτό θα αποτελέσει σήμα για αλλαγή της πολιτικής της Fed.

Από την άλλη μεριά, σε περίπτωση απογοητευτικών στοιχείων, οι επενδυτές θα το ερμηνεύσουν ως συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος τόνωσης της αγοράς από τη Fed, και αυτό θα πιέσει το δολάριο αλλά θα δώσει ώθηση στα assets υψηλού ρίσκου, όπως οι μετοχές.

Το δολάριο ενισχύεται 0,4% στο 102,2 έναντι του γεν, μετά από το υψηλό έξι μηνών του 103,38 που σημείωσε στις αρχές της εβδομάδας.

Ο δείκτης του δολαρίου κινείται 0,2% υψηλότερα και στις 80,394 μονάδες, έχοντας απομακρυνθεί από το χαμηλό μίας εβδομάδας που σημείωσε χθες και τις 80,231 μονάδες.

Το ευρώ συνεχίζει να κινείται κοντά στο υψηλό πέντε εβδομάδων έναντι του δολαρίου, αντλώντας δύναμη από τη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΤ όπου δεν δόθηκε καμάι ένδειξη ότι πρόκειται να προχωρήσει σύντομα σε χαλάρωση της νομισματικής της πολίτικης.

Αυτή τη στιγμή, το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,3655 έναντι του δολαρίου μετά το 1,3677 που άγγιξε χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Μάριο Ντράγκι, ένα επίπεδο που είχε συναντήσει ξανά στις 31 Οκτωβρίου, ενώ έναντι του γεν ενισχύεται 0,2% στο 139,535.


 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα