Εργα 2,6 δισ. ευρώ, κυρίως, στην περιφέρεια

Ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2004 15:19
UPD:17:24

ΚΑΤΑΛΟΓΟ με τα έργα ύψους 2,6 δισ. ευρώ που δημοπρατούνται μέσα στο επόμενο τρίμηνο, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, υπογραμμίζοντας ότι το 90,5% από αυτά αφορούν την περιφέρεια, και διευκρινίζοντας ότι όσα δημοπρατηθούν μέχρι το Φεβρουάριο είναι προϋπολογισμού περίπου 2,4 δισ. ευρώ.

Τα μεγαλύτερα από τα έργα αυτά αφορούν μεταξύ άλλων την επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεων - απογειώσεων αεροσκαφών του αεροδρομίου "Μακεδονία" ύψους 245 εκατ. ευρώ, το έργο αποπεράτωσης του φράγματος Συκάς στον Αχελώο ύψους 175 εκατ. ευρώ, το φράγμα Πείρου-Παραπείρου και ο αγωγός ύδρευσης ύψους 170 εκατ. ευρώ, η σύνδεση της παράκαμψης της Πάτρας με το νέο λιμάνι ύψους 90 εκατ. ευρώ, έργα στην Εγνατία οδό προϋπολογισμού 1,3 δισ. καθώς και έργα του μετρό της Αθήνας (σταθμοί, επεκτάσεις κλπ) ύψους 209,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ εντός του Νοεμβρίου θα δημοπρατηθούν έργα ύψους 945 εκατ. ευρώ, εντός του Δεκεμβρίου έργα 561 εκατ. ευρώ, του Ιανουαρίου 555 εκατ. ευρώ και εντός του Φεβρουαρίου έργα ύψους 542 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σουφλιάς υπογράμμισε ότι μπήκαμε σε μια νέα εποχή έργων, από τα οποία θα κριθεί η επιτυχία εφαρμογής του νέου νόμου για τις δημοπρατήσεις αλλά και της εφαρμογής των νέων τιμολογίων.

Ανακοίνωσε ότι το 2005 θα είναι το έτος των έργων παραχώρησης και αυτό θέλω να το επισημάνω με έμφαση, είπε, και περιορίστηκε να κάνει ανακοινώσεις στο προσεχές διάστημα για τα έργα αυτά.

Ο κ. Σουφλιάς αναφερόμενος στο Μαλιακό τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα επανεξέτασης της ζεύξης, και εκείνο που εμείς πασχίζουμε είναι να προχωρήσουν τα έργα ανακατασκευής του δρόμου από τον Αγιο Κοσμά μέχρι τη Λαμία.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις μελέτες, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η μείωση που έγινε σε δαπάνες του προϋπολογισμού αφορά έργα που χρηματοδοτούνται μόνο από εθνικούς πόρους.

Για το θέμα της εκτροπής Αχελώου ο κ. Σουφλιάς υπογράμμισε ότι το φράγμα της Συκάς πρέπει να γίνει ανεξαρτήτως της εκτροπής και η βούληση της πολιτείας είναι η εκτροπή να γίνει στο ποσό που έχει καταγραφεί. Και εμείς και η προηγούμενη κυβέρνηση ανέφερε είμαστε υπέρ της εκτροπής.

Για το Ελληνικό, ο κ. Σουφλιάς είπε ότι σύντομα θα γίνει σύσκεψη όπου θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το τι πρέπει να γίνει.

Για την κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανέφερε ότι η εφαρμογή του μέτρου απαιτεί μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα