«Φορολογική μεταρρύθμιση: Αξιολογώντας την πρόκληση του flat tax»

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 17:48
UPD:18:15

Παρακολουθήστε ζωντανά την εκδήλωση που διοργανώνουν το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο με θέμα: «Φορολογική μεταρρύθμιση: Αξιολογώντας την πρόκληση του flat tax».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί μελέτη του ΙΟΒΕ με τίτλο: «Γραμμική Φορολόγηση: Μια νέα αρχή;» η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η εξέταση και παρουσίαση εναλλακτικών λύσεων, στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου, για τη διαμόρφωση μιας αξιόπιστης φορολογικής πολιτικής που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό που θα απευθύνει ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Πρόεδρος του ΙΟΒΕ, και ο κ. Χάρης Οικονομόπουλος Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Τη μελέτη του ΙΟΒΕ θα παρουσιάσει ο κ. Νίκος Καραβίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει, για λογαριασμό του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) καθηγητής Πάνος Τσακλόγλου. Ο κ. Στουρνάρας δεν κατόρθωσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Για το θέμα μιλούν επίσης ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μάνος Ματσαγγάνης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY (Ernst & Young) κ. Πάνος Παπάζογλου.

Τη συζήτηση που θα ακολουθήσει συντονίζει ο καθηγητής Nίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα