Συντομότερα οι άδειες για μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2004 16:44

Απλοποίηση καισυντόμευση της αδειοδοτικής διαδικασίας για την εγκατάσταση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) επιφέρει εγκύκλιος που υπέγραψε και απέστειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης προς τις Γραμματείες των Περιφερειών της χώρας.

Στην εγκύκλιο αναφέρονται οι περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες δεν απαιτείται πλέον τροποποίηση της άδειας παραγωγής από τους υποψήφιους επενδυτές:

1. Οταν έχει αλλάξει η επωνυμία, η νομική μορφή (π.χ. από ομόρρυθμο σε ανώνυμο εταιρεία), η νόμιμη εκπροσώπηση, η έδρα, ο αντίκλητος ή το πρόσωπο επικοινωνίας του φορέα.

2. Οταν μειώνεται η συνολικά εγκατεστημένη ισχύ του σταθμού ΑΠΕ σε ποσοστό μικρότερο του 15% χωρίς αλλαγή του πλήθους των προς εγκατάσταση ανεμογεννητριών (στην περίπτωση αιολικών πάρκων)

3. Οταν αλλάζει η χωροθέτηση των ανεμογεννητριών εντός του αρχικά εγκριθέντος ευρύτερου οικοπέδου

4. Οταν μειώνεται το αρχικά εγκριθέν ευρύτερο οικόπεδο.

5. Οταν αλλάζει ο κατασκευαστικός οίκος και ο τύπος του προς εγκατάσταση εξοπλισμού με μείωση της συνολικής ισχύος έως 15% (στην περίπτωση αιολικών πάρκων ισχύει το σημείο 2)

6. Οταν αλλάζουν τεχνικές λεπτομέρειες του σταθμού που δεν είναι δυνατόν να είναι επακριβώς προσδιορισμένες κατά τη φάση έκδοσης της άδειας παραγωγής (π.χ. εμβαδόν οικίσκου ελέγχου, εμβαδόν σταθμού παραγωγής, διατομή αγωγών μικρών υδροηλεκτρικών, ύψος ανεμογεννητριών, διάμετρος πτερωτής κλπ.)

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι υπηρεσίες των Περιφερειών θα πρέπει να προωθούν τους σχετικούς φακέλους άμεσα, χωρίς να ζητούν τροποποίηση της άδειας παραγωγής ή θεώρηση νέων τεχνικών εκθέσεων ή σχεδίων από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα