DailyFx.gr: Τι περιμένουμε να ακούσουμε από τον Ντράγκι

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 13:28
UPD:16/12/2013 14:47

Τον Νοέμβριο ανακοινώθηκε από την ΕΚΤ η σημαντική πτώση στα επίπεδα πληθωρισμού για την Ευρωζώνη.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή πλησίασε τα χαμηλά τετραετίας, ωθώντας τον κύριο Ντράγκι να σχολιάσει ότι «μια αύξηση των τιμών θα ήταν ευπρόσδεκτη για την ευρωπαϊκή οικονομία» υπονοώντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται υψηλότερο πληθωρισμό για να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Σήμερα το μεσημέρι, περιμένουμε μία σημαντική συνέντευξη τύπου από την ΕΚΤ, με τον κεντρικό τραπεζίτη να ανακοινώνει τις αναθεωρημένες προβλέψεις της τράπεζας για τον πληθωρισμό, αποκαλύπτοντας παράλληλα και τις πρώτες εκτιμήσεις για τα επίπεδα του δείκτη τιμών για το 2014. Το γεγονός αυτό δείχνει και τη σημασία που δίνει η ΕΚΤ στα πρόσφατα φαινόμενα αποπληθωρισμού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα τελευταία 11 χρόνια της κοινής πορείας των χωρών της Ευρώπης υπό το ευρώ, είναι η πρώτη φορά που ο πληθωρισμός έφτασε κάτω του ιαπωνικού.

Η σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένεται να σηματοδοτήσει εξελίξεις για νέα περικοπή του βασικού επιτοκίου δανεισμού, κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει μια κίνηση αιφνιδιασμού από τον πρόεδρο της ΕΚΤ.

Στις 15:30 θα έχουμε live κάλυψη της συνέντευξης τύπου του Ντράγκι στο dailyfx, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει άρθρο για το πώς οι αποφάσεις της ΕΚΤ πρόκειται να επηρεάσουν τις αγορές μέχρι το τέλος του 2013.


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς