BofA, Barclays, Citi : Τι αναμένεται από την ΕΚΤ σήμερα και πώς θα αντιδράσει το ευρώ

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 13:41
UPD:13:53
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Καμία αλλαγή στην πολιτική των επιτοκίων δεν αναμένεται σήμερα από την ΕΚΤ, ενώ το ενδιαφέρον θα στραφεί στις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με την BofA Merrill Lynch, το δεν αναμένεται να επηρεαστεί από τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ . Παρά το γεγονός ότι ο τόνος που θα χρησιμοποιηθεί στη συνέντευξη Τύπου θα είναι υποστηρικτικός για την οικονομία, οι αγορές το έχουν ήδη προεξοφλήσει.

Αν η δήλωση της ΕΚΤ υπογραμμίσει τους κινδύνους αποπληθωρισμού ή / και ο Μάριο Ντράγκι μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των μη συμβατικών πολιτικών, τότε υπάρχει πιθανότητα να πιεστεί το ευρώ. “Παραμένουμε bearish στο ευρώ για το επόμενο έτος , αλλά οι ροές κεφαλαίων συνεχίζουν να υποστηρίζουν το ευρώ προς το παρόν”, όπως υπογραμμίζει .


Barclays : Δεν αναμένεται να ανακοινωθεί κάποια απόφαση για αλλαγή της νομισματικής πολιτικής σήμερα, με το επιτόκιο καταθέσεων καθώς και το forward guidance, να παραμένουν αμετάβλητα. Η έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση των προβλέψεων για το 2014 και το 2015 , και ιδίως στις προβλέψεις για τον πληθωρισμό .


Citi : Καμία αλλαγή πολιτικής δεν αναμένεται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι νέες προβλέψεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, καθώς και η “γλώσσα” που θα χρησιμοποιήσει ο Ντράγκι γύρω από την ανάγκη περαιτέρω νομισματικής χαλάρωσης στο επόμενο διάστημα. Το διοικητικό συμβούλιο θα μπορούσε να προσπαθήσει να ενισχύσει το forward guidance για τα επιτόκια. Οι κίνδυνοι για ανανεωμένη αδυναμία του ευρώ έναντι του δολαρίου θα μπορούσαν να αυξηθούν εάν α στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ αύριο εκπλήξουν ανοδικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα