Παρουσίαση τηλεπικοινωνιακού οργανισμού από ΔΕΗ-Wind

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2001 16:32

Σε έξι μήνες αρχίζει στη χώρα μας η εμπορική δραστηριότητα του νέου τηλεπικοινωνιακού οργανισμού, αποτέλεσμα της στρατηγικής συμμαχίας της ΔΕΗ και του ιταλικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού Wind.

Οι δύο οργανισμοί συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να προσφέρουν ευρυζωνικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε εθνική κλίμακα. Για το σκοπό αυτό δημιούργησαν εταιρικό σχήμα με συμμετοχή 50% συν μια μετοχή της Wind και 50% πλην μια μετοχή της ΔΕΗ.

Στη σημερινή παρουσίαση του νέου σχήματος, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστου Βερελή και του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Χριστοδουλάκη, επισημάνθηκε ότι η νέα εταιρεία θα εγκαταστήσει τηλεπικοινωνιακό δίκτυο τελευταίας γενιάς, που θα παρέχει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, υπηρεσίες πολυμέσων (multimedia services) και εφαρμογές Διαδικτύου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης αποτελούν πρώτη προτεραιότητα αφού συγκεντρώνουν το 80% των επιχειρήσεων και περισσότερο από το 50% του πληθυσμού, δηλαδή 80% των σταθερών γραμμών της χώρας.

Οι επενδύσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη της δικτυακής υποδομής ανέρχονται, για την περίοδο 2001 - 2011 σε 839 εκατ. ευρώ, ενώ τονίστηκε, ότι από το ποσό αυτό, τα 355 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν τα πρώτα πέντε χρόνια. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα έχει έσοδα 356 εκατ. ευρώ το 2005, τα οποία σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο θα αυξηθούν κατά 140% και θα ανέλθουν στα 856 εκατ. ευρώ το 2011.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα