Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 12:20
UPD:12:35
REUTERS/ALEX DOMANSKI

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες, πριν από τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας .

Ο δείκτης FTSE Eurofirst 300 σημειώνει άνοδο 0,1%, ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει κέρδη 0,01%, ο DAΧ ενισχύεται 0,13%, ο CAC 40 κινείται 0,12% υψηλότερα, ενώ στο 0,35% και στο 0,14% βρίσκονται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE Mid Cap αντίστοιχα.

Η μετοχή της FLSmidth υποχωρεί 1,1%, καθώς η εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού ορυχείων μείωσε τις προβλέψεις της για το περιθώριο κερδών .

Η μετοχή της Vienna Insurance Group υποχωρεί 4,7% καθώς ένας άγνωστος μέχρι στιγμής πωλητής προσέφερε ( προς πώληση ) 2.290.000 μετοχές της εταιρείας .

Tα κέρδη του πανευρωπαϊκού δείκτη FTSE Eurofirst 300 από τις αρχές του έτους αγγίζουν το 13%, καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο .

Μεταβλητότητα αναμένεται σήμερα, για άλλη μια φορά στην Ευρώπη, εν αναμονή των στοιχείων για τα μισθολόγια στις ΗΠΑ την Παρασκευή, όπως σημειώνει ο αναλυτής της Capital Spreads, Τζόναθαν Σουντάρια. Η χθεσινή σειρά των αντικρουόμενων στοιχείων από την οικονομία προκάλεσε νευρικότητα στους επενδυτές, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν ενδείξεις σχετικά με την πορεία της οικονομίας και την πορεία της πολιτικής της Fed, όπως προσθέτει.

O Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα ανακοινώσει σήμερα τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη, μετά τη μείωση των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, στην οποία προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζα τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά και δεν αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης.

Όπως σημειώνει η Danske Bank, η ΕΚΤ θα προχωρήσει σύντομα σε περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής της, αλλά όχι σήμερα, καθώς θα περιμένει να εξετάσει την πορεία του πληθωρισμού προτού αποφασίσει κάτι τέτοιο. Η εκτίμηση για τον πληθωρισμό του 2014 αναμένεται να μειωθεί στο 1% ενώ η εκτίμηση για τον πληθωρισμό του 2015, θα είναι αρκετά κάτω του στόχου της ΕΚΤ, του 2%.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται και αυτή να ανακοινώσει την απόφασή της για το επιτόκια καθώς και τα μέτρα τόνωσης, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για διατήρηση του επιτοκίου αναφοράς σε ιστορικό χαμηλό και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αμετάβλητα

Η έκθεση για τα μισθολόγια των ΗΠΑ αύριο, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους επενδυτές καθώς θα τους βοηθήσει να βρουν τυχόν ενδείξεις για την προοπτική του tapernig από τη Fed η οποία συνεδριάζει στις 17-18 Δεκεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα