Η Deutche Bank «βλέπει» τον DAX στις 11.000 μονάδες το 2014

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 17:17
UPD:17:17
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Όπως σημειώνει η Deutsche Bank, o DAX παραμένει μία εξαιρετική επένδυση για όποιον πιστεύει στις καλές προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Η Deutsche Bank αναβαθμίζει το στόχο για τον γερμανικό δείκτη DAX στις 11.000 μονάδες μέχρι το τέλος του 2014, βλέποντας δηλαδή ράλι της τάξης του 19% από τα τρέχοντα επίπεδα. Ο προηγούμενος στόχος της τράπεζας για το δείκτη ήταν οι 9.700 μονάδες.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, ο γερμανικός δείκτης καταγράφει συνολικά κέρδη 20%.

Όπως σημειώνει η Deutsche Bank, o DAX παραμένει μία εξαιρετική επένδυση για όποιον πιστεύει στις καλές προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης. Τα τελευταία στοιχεία των δεικτών PMI της μεταποίησης για το μήνα Νοέμβριο, δείχνουν πως το παγκόσμιο ΑΕΠ τρέχει με ρυθμούς της τάξης του +4,0% και σύμφωνα με την τράπεζα, αυτός ο ρυθμός θα διατηρηθεί.

Η Deutsche Bank αναμένει αύξηση της κερδοφορίας των γερμανικών εταιρειών της τάξης του 14% το 2014-2015, ενώ τονίζει πως ο γερμανικός δείκτης θα υπεραποδώσει των υπόλοιπων αγορών της Ευρώπης κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.

Οι γερμανικές καταναλωτικές δαπάνες είναι αρκετά ισχυρές και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και το 2014 λόγω των ισχυρότερων ετήσιων αυξήσεων στους πραγματικούς μισθούς από την εποχή της επανένωσης της χώρας, τη σταθερή φορολογία και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος για τα νοικοκυριά.

Στη λίστα των κορυφαίων επιλογών της D.B περιλαμβάνονται οι μετοχές των Beiersdorf, Gerry Weber, Henkel, Osram, TUI  και Volkswagen.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα