Έλεγχοι στην αγορά καυσίμων από «κρυφό» όχημα

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 16:38
UPD:16:56

Έλεγχοι με ειδικό όχημα, με κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας και χωρίς διακριτικά, θα πραγματοποιούνται από εδώ και στο εξής στην αγορά καυσίμων.

Το αυτοκίνητο θα διαθέτει ειδική μετρική διάταξη προσδιορισμού του όγκου  του παραλαμβανόμενου από την αντλία καυσίμου, η οποία περιλαμβάνει δεξαμενή συλλογής καυσίμου, υποσύστημα ζύγισης, διάταξη προσδιορισμού πυκνότητας, υποσυστήματα αναγωγής σφαλμάτων λόγω θερμοκρασίας και λόγω ευθυγράμμισης, σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού της θέσης (GPS) με πιστοποιημένη αναφορά στον εθνικό χρόνο, καθώς και σύστημα μετάγγισης του παραληφθέντος καυσίμου.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα αποστέλλονται σε κεντρικό φορέα. Η οδήγηση του οχήματος και η διενέργεια των ελέγχων θα γίνεται από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οι συγκεκριμένοι έλεγχοι θα γίνονται πέραν των συνηθισμένων που γίνονται στις αντλίες.

«Με το “κρυφό” αυτοκίνητο κάνουμε άλλο ένα βήμα στη συνεχή προσπάθεια της πολιτείας να μειωθεί κι άλλο η παραβατικότητα στο εμπόριο καυσίμων» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθ. Σκορδάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα