Οργανισμός διαιτησίας και διαμεσολάβησης από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Νέο Κέντρο Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών στη Λάρισα
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 16:00
UPD:17:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο (φωτογραφία αρχείου), τριακόσιοι νέοι διαμεσολαβητές για τη στήριξη του θεσμού της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών πιστοποιούνται ως το τέλος του έτους.

Έδρα τη Λάρισα θα έχει το νέο Κέντρο Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών που οργανώνεται στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ν. Κανελλόπουλος, σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για τη δημιουργία του Οργανισμού Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης.

Σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο, τριακόσιοι νέοι διαμεσολαβητές για τη στήριξη του θεσμού της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών πιστοποιούνται ως το τέλος του έτους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση,το επιμελητήριο υποστηρίζει τον συγκεκριμένο θεσμό, προκειμένου να διευκολύνει, μέσω της ταχείας εξωδικαστικής επίλυσης των εμπορικών και εν γένει επιχειρηματικών διαφορών την εθνική και διασυνοριακή επιχειρηματικότητα. 

Οι εισηγητές της εκδήλωσης υπογράμμισαν τη σημασία της εναλλακτικής επίλυσης διαφορών για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και ανέπτυξαν τα βασικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης.

Σημειώνεται ότι ο θεσμός της διαμεσολάβησης εισήχθη στην εσωτερική έννομη τάξη με το νόμο 3898/2010 και μέχρι σήμερα, η επιτυχής έκβαση τέτοιων υποθέσεων  στη χώρα μας ανέρχεται ως ποσοστό στο 65%. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα