Από 1έως 28 Φεβρουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γιάννη Παπαθανασίου
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2004 14:51
UPD:16:26

Από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και τις 28 του ίδιου μήνα, θα μπορούν τα εμπορικά καταστήματα να πωλούν τα εμπορεύματά τους με έκπτωση.

Σύμφωνα με απόφαση, που υπέγραψε ο υφυπουργός, Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, προσδιορίστηκε η διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων και με την ίδια απόφαση, ορίζεται, ότι, από 15 Δεκεμβρίου απαγορεύονται οι προσφορές και οι προεκπτώσεις.

Η απόφαση, όπως επισημάινεται, κοινοποείται εγκαίρως, προκειμένου να υπάρχουν καθαροί και ισότιμοι κανόνες ανταγωνισμού στην αγορά και με αυτήν προσδιορίζονται επίσης οι όροι και οι προϋποθέσεις αναγραφής των τιμών και των εκπτώσεων, ώστε να αποφεύγεται η οποιαδήποτε παραπλανηση του καταναλωτικού κοινού (αναγραφόμενη τιμή προ των εκπτώσεων υψηλότερη της πραγματικής, απόκρυψη αποθεμάτων και πώληση μικρής ποσότητάς τους κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πώληση ειδών β' διαλογής που αγοράστηκαν ειδικά γι'αυτό το σκοπό κ.λπ.).

Επίσης, στις νομαρχικές αυτοδιοικήσεις, θα συσταθούν τριμελείς επιτροπές, με σκοπό τη γνωμοδότηση και την επιβολή προστίμων.

Σε περίπτωση παράβασης, ο νομάρχης επιβάλλει πρόστιμο μέχρι το 0,5% των ακαθάριστων ετήσιων εσόδων του προηγούμενου έτους και σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο που επιβάλλεται μπορεί να φτάνει το 3% των ακαθάριστων ετήσιων εσόδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα