Πτώση στη Wall Street

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 23:47
UPD:23:52
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street καθώς οι  επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα, ειδικά από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολίτικης της Fed.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,59% κλείνοντας στις 15.914,62 μονάδες. Άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Exxon Mobil Corp και της Cisco Systems, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές EI du Pont de Nemours & CO και της  Pfizer Inc.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500 υποχώρησε κατά 0,32% στις 1.795,15 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε πτωτικά  0,20% στις 4.037,20 μονάδες.

Όπως επισημαίνει η Deutsche Bank, τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ δεν βοηθούν την αγορά και δημιουργούν περαιτέρω ανησυχίες για tapering το Δεκέμβριο.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, ούτε ο Μπεν Μπερνάνκι, ούτε η Τζάνετ Γέλεν αναμένεται να καθορίσουν το πότε η fed θα ξεκινήσει το tapering. Η αγορά ομολόγων θα το καθορίσει. Εάν οι αποδόσεις εκτοξευθούν λόγω των προσδοκιών του tapering, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σημειωθεί επιβράδυνση στην οικονομική δραστηριότητα, όπως το καλοκαίρι, και τότε η Fed θα αναγκαστεί να διατηρήσει το τρέχον πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα