Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 16:50
UPD:17:01
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Mε πτώση κινείται και σήμερα η Wall Street, την τρίτη ημέρα απωλειών, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα, ειδικά από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολίτικης της Fed.

O δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,42%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,31% και ο δείκτης Nasdaq κινείται 0,21% χαμηλότερα.

Όπως επισημαίνει η Deutsche Bank, τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ δεν βοηθούν την αγορά και δημιουργούν περαιτέρω ανησυχίες για tapering το Δεκέμβριο.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, ούτε ο Μπεν Μπερνάνκι, ούτε η Τζάνετ Γέλεν αναμένεται να καθορίσουν το πότε η fed θα ξεκινήσει το tapering. Η αγορά ομολόγων θα το καθορίσει. Εάν οι αποδόσεις εκτοξευθούν λόγω των προσδοκιών του tapering, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σημειωθεί επιβράδυνση στην οικονομική δραστηριότητα, όπως το καλοκαίρι, και τότε η Fed θα αναγκαστεί να διατηρήσει το τρέχον πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Στο μέτωπο των μετοχών, η μετοχή της Apple καταγράφει άνοδο 1,43% μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από τη UBS σε «buy» από «neutral», ενώ αύξησε την τιμή-στόχο στα 650 δολάρια από 540 δολάρια.

Η μετοχή της Tesla ενισχύεται 8,10%, μετά και την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των γερμανικών αρχών η οποία δεν βρήκε κατασκευαστικά ελαττώματα στο μοντέλο Μodel S.

 

 

 

 

 

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα