Adecco: Υψηλό κόστος ελέγχων, 2% χαμηλότερα κέρδη

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2004 11:15

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 2%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας εύρεσης προσωπικού προσωρινής απασχόλησης στον κόσμο, Adecco SA, εξ αιτίας του κόστους έρευνας στους λογαριασμούς της.

Τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στα 102 εκατ. ευρώ (134 εκατ. δολ.) ή 55 σεντς ανά μετοχή, έναντι 104 εκατ. ευρώ ή 56 σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδά της σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 5%, ενώ θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά στο υπόλοιπο του έτους, σύμφωνα με τη διοίκησή της.

Η Adecco το τρίμηνο, εμφάνισε έξοδα τριών εκατ. ευρώ για έρευνες στους λογαριασμούς της, που της κόστισαν συνολικά 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή, Jim Fredholm, προς τους δημοσιογράφους. Η έρευνα ξεκίνησε τον Ιανουάριο, μετά τη διαπίστωση αδυναμίας στους εσωτερικούς ελέγχους της εταιρείας στη Β. Αμερική, με αποτέλεσμα τις παραιτήσεις του εκεί επικεφαλής της και του οικονομικού της διευθυντή.

Οι εν λόγω έρευνες, είχαν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση των μετοχών της εταιρείας, σε ποσοστό της τάξης του 26% φέτος και τη μείωση της χρηματιστηριακής της αξίας, στα 11 δισ. ελβετικά φράγκα (9,5 δισ. δολ.). Το κόστος αυτό δεν θα επηρεάσει – σύμφωνα με τη διοίκησή της – τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου και τα κέρδη του 2005.

Σημειώνεται, ότι, οι εταιρείες ψάχνουν περισσότερους εργαζομένους, καθώς οι οικονομίες στις ΗΠΑ και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία, αναπτύσσονται. Η απασχόληση στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 337.000 θέσεις – περίπου το διπλάσιο των προβλέψεων – καθώς οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών προσέλαβαν τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων από τον Απρίλιο, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, τον Απρίλιο. Η Adecco, πραγματοποιεί περίπου το 1/4 των πωλήσεών της στη Βόρεια Αμερική.

Η Manpower Inc., η υπ' αριθμόν δύο μεγαλύτερη εταιρεία εύρεσης προσωρινού προσωπικού εργασίας, στον κόσμο, ανακοίνωσε, ότι, το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 91%, φθάνοντας στα 83,4 εκατ. δολ., τη στιγμή που η τέταρτη του κλάδου, Randstad Holding NV, εμφάνισε 80% υψηλότερα κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα