Mικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 12:29
UPD:12:40
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Mε μικτές τάσεις κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ιταλική και η ισπανική αγορά «γύρισαν» σε αρνητικό έδαφος μετά από το αρχικό θετικό άνοιγμα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurofirst 300 ενισχύεται οριακά κατά 0,04%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου καταγράφει απώλειες 0,29%, ο DAX κινείται 0,14% υψηλότερα, ο CAC 40 υποχωρεί οριακά κατά 0,05%, ενώ ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB σημειώνουν πτώση κατά 0,68% και  0,85% αντίστοιχα.

Οι μετοχές της ThyssenKrupp υποχωρούν 6,3%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τη γερμανική χαλυβουργία να προχωρά σε συμφωνία να πουλήσει το εργοστάσιό της στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο ενός πολυαναμενόμενου deal.

Οι μετοχές της εταιρείας ενέργειας Enel υποχωρούν 3,3% , ενώ πιέσεις δέχονται και η Saipem και η Telecom Italia.

Οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε μία σειρά από σημαντικές ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων. Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται τα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη γ' τριμήνου, μαζί με τα στοιχεία για τον δείκτη ISM και τις μισθοδοσίες εκτός του γεωργικού κλάδου.

Στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πραγματοποιήσει την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της χρονιάς, την προσεχή Πέμπτη, χωρίς να αναμένεται προς το παρόν κάποια αλλαγή της τρέχουσας στάσης της .

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υπερασπίστηκε την έκκλησή του για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας, κατά την άφιξή του σήμερα στην Κίνα, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Ασία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Κάμερον παραδέχτηκε ότι η υποστήριξή του για το αίτημα της κινεζικής κυβέρνησης για μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με την ΕΕ, θα συναντήσει αντίσταση από ορισμένες ευρωπαϊκές δυνάμεις , αλλά είπε ότι ο ίδιος θα προσπαθήσει να προωθήσει το συγκεκριμένο σχέδιο.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2011, αλλά στη Γαλλία και την Ισπανία σημείωσε συρρίκνωση



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα