Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές των χαλυβουργιών. Τα υψηλότερα κέρδη, σημειώνουν οι μετοχές της JFE Holdings Inc. και της Posco, μετά την ανακοίνωση της Nissan Motor Co., ότι θα αναστείλει την παραγωγή αυτοκινήτων, εξ αιτίας της έλλειψης αποθεμάτων του μετάλλου. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Τα νέα από τη Nissan, υποδηλώνουν σε μερικούς επενδυτές, ότι η ζήτηση χάλυβα παραμένει υψηλή και τους ωθεί να προχωρήσουν πάλι στην αγορά μετοχών κάποιων χαλυβουργιών», ανέφερε ο Yasuhiro Kunii, ο οποίος διαχειρίζεται 38 δισ. δολ. σε μετοχές με την Dai-Ichi Mutual Life Insurance Co., τη δεύτερη σε μέγεθος ασφαλιστηκή εταιρεία της Ιαπωνίας. Ο ίδιος, αρνήθηκε να αναφερθεί στην στρατηγική των επενδύσεων που ακολουθεί.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index κέρδιζε 0,1%, φθάνοντας στις 96,56 μονάδες, στις 12:06' μ.μ., ώρα Τόκυο, σημειώνοντας για τρίτη ημέρα κέρδη. Ο δείκτης MSCI Materials, τον οποίον αποτελούν 117 μετοχές εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και της JFE Holdings και της Posco, σημείωνε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 10 κλάδων που αποτελούν τον βασικό δείκτη, σημειώνοντας αύξηση 0,6%.

Οι μετοχές της BHP Billiton, της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης στον κόσμο, διεύρυναν τα κέρδη τους, καθώς οι τιμές των φυσικών εμπορευμάτων παραγωγής, όπως του πετρελαίου, του χαλκού και του χρυσού, εκτινάχθηκαν στα ύψη στη Ν. Υόρκη. Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, σημείωνε κέρδη 0,6%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ.

Ανοδικά επίσης κινήθηκαν οι δείκτες στη Σιγκαπούρη, τη Ν. Ζηλανδία, την Ταϊλάνδη και τη Ν. Κορέα, ενώ ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν στην Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ. Ολοι οι άλλοι δείκτες, στα Χρηματιστήρια της περιφέρειας, σημείωναν απώλειες.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 0,1%, φθάνοντας στις 10.864,23 μονάδες. Οι μετοχές της TDK Corp., οδηγούσαν την πτώση μεταξύ των μετοχών των εξαγωγικών εταιρειών, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί, ότι, η υποχώρηση του δολαρίου στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2000, έναντι του γιέν, θα περιορίσει την αξία των πωλήσεών τους στις ΗΠΑ.

Το ιαπωνικό νόμισμα αναρριχήθηκε στα 102,57 έναντι του δολαρίου κατά τη διαπραγμάτευσή του στη Ν. Υόρκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα