Αλογοσκούφης: Το 2005 η πρώτη χρονιά που το έλλειμμα θα μειωθεί κάτω από το 3%

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2004 14:55

«Το 2005, αν το καταφέρουμε και θα το καταφέρουμε, θα είναι η πρώτη χρονιά που η Ελλάδα θα έχει πετύχει τον ευρωπαϊκό στόχο να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% και ουσιαστικά θα έχει μπει με το σπαθί της στην ΟΝΕ».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά την ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής Οικονομίας και Παραγωγής – Εμπορίου, για τον προϋπολογισμό, το φορολογικό νομοσχέδιο και τον αναπτυξιακό νόμο.

Ο κ. Αλογοσκούφης στην εισαγωγική του ομιλία εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση προχώρησε στην απογραφή, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έγινε, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, για να κηλιδώσουμε το παρελθόν, αλλά για το μέλλον, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τι παραλάβαμε και την αλήθεια».

Αναφερόμενος τον αναπτυξιακό νόμο, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε μεταξύ άλλων, ότι γίνεται πράξη μια νέα φιλοσοφία για την ανάπτυξη της χώρας και την περιφερειακή σύγκλιση, υπογραμμίζοντας ότι ανάμεσα στα κίνητρα που δίνονται είναι η μάξιμουμ επιχορήγηση που προβλέπεται από την Ε.Ε. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν.

Εκτός από τις διευκρινίσεις που ζητήθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ έθεσαν στον υπουργό Οικονομίας και το θέμα Δημητρακόπουλου.

Ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι ο καθένας δικαιούται να έχει τις προσωπικές του απόψεις και εξήγησε ότι η κυβέρνηση έκανε έντονη διπλωματική προσπάθεια από τον περασμένο Μάρτιο στην Ε.Ε. ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του, παρά την έκπληξη και την ενόχλησή τους για τα πλασματικά στοιχεία, συγχαίρουν την κυβέρνηση για την αποκατάσταση της διαφάνειας.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα