Νέα ρεκόρ στη Wall Street

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 16:44
UPD:16:48
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ανοδικά κινείται σήμερα η Wall Street , σε μία υποτονική ημέρα συναλλαγών λόγω της ημιαργίας της «Μαύρης Παρασκευής», με τους αμερικανικούς δείκτες να συνεχίζουν με νέα ιστορικά ρεκόρ.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,30%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,22% και ο δείκτης Nasdaq κινείται 0,40% υψηλότερα.

Ελλείψει σημαντικών ανακοινώσεων εταιρικής κερδοφορίας ή οικονομικών στοιχείων, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν το πώς θα εξελιχθεί η σημερινή ημέρα-κλειδί για το μέτωπο της κατανάλωσης, της γνωστής Black Friday.

Η «Μαύρη Παρασκευή»  ουσιαστικά είναι η ημέρα που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών και σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Συνήθως είναι η πιο επικερδής του χρόνου για τα καταστήματα και παρακολουθείται στενά από την αγορά, ως ένδειξη της ψυχολογίας των καταναλωτών.

Για τις αμερικανικές μετοχές και την αγορά ομολόγων, είναι ημιαργία σήμερα, και θα κλείσουν στις 20.00 και 21.00 αντίστοιχα, ώρα Ελλάδος.

Ο Dow Jones Industrial Average την Τετάρτη έκλεισε στο επίπεδο ρεκόρ των 16,097.33 μονάδων, και οδεύει προς νέο ρεκόρ σήμερα, με τα θετικά οικονομικά στοιχεία για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών να ενισχύουν την ψυχολογία λίγο πριν την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 27% από τις αρχές του έτους και ο Dow Jones ενισχύεται 23%, καθώς η Federal Reserve απέφυγε να προχωρήσει στον περιορισμό του τρίτου γύρου του προγράμματος τόνωσης της οικονομίας.

Οι επενδυτές περιμένουν ενδείξεις σχετικά με το πότε θα έρθει τελικά το tapering, όπως σημειώνει ο Ίοαν Σμιθ, στρατηγικός αναλυτής της KCG Europe. Τα πρακτικά της ομοσπονδιακής τράπεζας αποκάλυψαν ότι έχει γίνει ευρεία συζήτηση σχετικά με διάφορα σενάρια πολιτικής. Εξακολουθεί να κυριαρχεί η άποψη ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ακόμη που να πληρούν τα κριτήρια για tapering τον επόμενο μήνα, όπως προσθέτει.

Οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις των στοιχείων για τη μεταποίηση και τις πωλήσεις κατοικιών την επόμενη εβδομάδα, καθώς και τα στοιχεία του Νοέμβριου για την μισθοδοσία εκτός του γεωργικού τομέα, τα οποία αναμένονται στις 6 Δεκεμβρίου, για περαιτέρω ενδείξεις γύρω από την πορεία της οικονομίας και ως εκ τούτου, την πορεία της πολιτικής της Fed.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα